27 Οκτ 2008

Κάτι απ'το χθες!

Η "Μανίνα" τελικά ήταν ένα αγαπημένο κοριτσίστικο περιοδικό στην εποχή του. Από αυτό λοιπόν είχα το πρώτο μου "ημερολόγιο". Το έδεσα έβαλα και διάφανη αυτοκόλητη ζελατίνα για να μην φθαρεί στον χρόνο και το περιποιήθηκα όπως μου έλεγε το κοριτσίστικο εφηβικό μυαλό μου. Στην 2η σελίδα του είχα κολλήσει την φωτογραφία του George Michael και σε μικρότερες ασπρόμαυες κιόλας είχα τις φωτογραφίες του τραγουδιστή των A-Ha, των U2 και του... 2.67. Του Μιχάλη Τσαουσόπουλου για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους! Ναι, τότε ήταν απ'τους αγαπημένους μου παρουσιαστές στο ραδιόφωνο και μάλιστα τις Κυριακές στο 2ο πρόγραμμα! Και το μέσα μέρος του πίσω εξώφυλλου του ημερολογίου είχα κολλήσει φωτογραφίες του Boy George και του Simon LeBon των Duran Duran.
Ο τίτλος στην τρίτη σελίδα του ημερολογίου έγραφε: "Το μυστικό μου Ημερολόγιο ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 1985-'86.
Η Θεματολογία των πρώτων σελίδων είχε τα εξής: Προσωπικά Στοιχεία, Υπομνήσεις, Ημερολόγιο, Σχολικό Πρόγραμμα, Εξωσχολικό Πρόγραμμα, Οι δάσκαλοι μου, Τα βιβλία μου, Οι δίσκοι-οι κασέττες μου, Οι Φίλοι μου και ξεκινούσε το ημερολόγιο χωρίζοντας τις δραστηριότητες μου (τρόπος του λέγειν) χωρισμένο σε ενότητες: Σχολικά, Οικογενειακά,Προσωπικά, Διάφορα.
Όλα τα είχα συμπληρώσει, μόνο που το ημερολόγιο αυτό ποτέ δεν τελείωσε. Είχα αρχίσει απ'τον Σεπτέμβρη και έφθασα μέχρι και τον Απρίλη' μάλλον κατά τις διακοπές του Πάσχα ήταν η τελευταία καταγραφή. Τότε τα πράγματα ήταν λίγο ζόρικα και μετά τις διακοπές είχαμε την προετοιμασία για τις προαγωγικές εξετάσεις και στο καπάκι τις πανέλληνιες. Έπρεπε να συμπληρώσουμε και τα μηχανογραφικά και γενικά τα πράγματα ήταν κάπως πιεσμένα και έτσι δεν υπήρχε χρόνος για να κάτσω να συμπληρώσω όλα όσα μου συνέβαιναν. Τελείωνα το Λύκειο και ίσως να είχα σκεφθεί πως θα έπρεπε να βάλω ένα τέλος σε τέτοια παιδιάστικα πράγματα.
Μάλιστα έχω σημειώσει στην τελευταία σελίδα τα εξής:

"Ωραία ήταν τα όνειρα!!! Καιρός όμως να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα, δηλαδή εγώ!!! Καιρός τώρα για μια ΑΛΗΘΙΝΗ κατάκτηση. Σκοπός: ο ΓΙΩΡΓΟΣ! Η μονοτονία από την Γ' Λυκείου ήταν μονότονη! Σ'ευχαριστώ καλό μου ημερολόγιο, που προσφέρθηκες να σημειώσω μέσα σου, την κάθε μου σκέψη, το κάθε μου όνειρο, την κάθε μου επιθυμία. Όνειρα της Γ' Λυκείου, γεια σας για πάντα".

Ναι! Το κόλλημα παρέμενε κόλλημα... Η σοβαρότητα μιας 18χρονης δεν πήγαινε παραπέρα! 

Παρόλα αυτά θα ήθελα να ήμουν 18 και πάλι!

25 Οκτ 2008

Ανέμελα χρόνια


Βρισκόμουν στο υπόγειο κι εκεί που έψαχνα κάποια παλιά μου βιβλία έπεσε στα χέρια μου ένα μικρό ημερολόγιο. Δεν θυμάμαι πως το είχα αποκτήσει: ή ήταν ένθετο με την "Μανίνα" ή της "Super Κατερίνας". Θυμάμαι μόνο ότι κάθε φορά που κυκλοφορούσε το περιοδικό φρόντιζα να έχω τις έξτρα σελίδες.
Με κάποιο τρόπο το έδεσα, το έντυσα με διάφανη αυτοκόλητη ζελατίνα για να μην χαλάσει το εξώφυλλο του -καθ'ότι δεν ήταν όπως εκείνο το σκληρό που έχουν τα κανονικά ημερολόγια- κι άρχισα να γράφω τις πρώτες μου σκέψεις και το πως περνούσε η κάθε μέρα με την σκέψη στον πρώτο "μεγάλο" ερωτά μου...
Τις σελίδες αυτού του ημερολογίου θα φιλοξενήσω εδώ... Τα έργα και τις ημέρες μιας 17χρονης που σκιρτούσε για πρώτη φορά απ'τα βέλη του έρωτα (έτσι νόμιζε)!